Skip to content

Teknologia 19 Startup-kilpailun finalistit

 

Delicode on konenäön ja tekoälyn sovelluksiin keskittynyt espoolainen startup. Yrityksen Signals-tuote on konenäköä hyödyntävä, ihmisten liikkeistä ja vuorovaikutuksesta anonyymia tietoa keräävä analytiikkapalvelu erityisesti kaupan ja markkinoinnin alojen tarkoituksiin.

 

Ensavetecin kehittämä energiaa säästävä lattiakaivo tarjoaa ratkaisuja uudisrakentamiseen sekä linjasaneerauksiin, joissa kylpyhuoneet uusitaan. Lattiakaivon ottaa hyötykäyttöön lämpöenergian käytetystä suihkuvedestä ja hyödyntää energian suihkuveden lämmittämiseen.  Korkea hyötysuhde säästää energiaa, pienentää hiilijalanjälkeä ja on kustannustehokastapa parantaa kiinteistön energiatehokkuutta.

 

Huoleti kehittää digitaalisia sote-palveluita. Verkkopohjainen alusta tarjoaa työkaluja, jotka helpottavat vaikeista asioista puhumista, ja antaa sairastuneen lähipiirille helpon tavan olla tukena sairastuneen arjessa. Ratkaisu mahdollistaa avun saamisen läheisiltä tai palveluntuottajilta juuri silloin kun apua tarvitaan. Asiakkaita ovat mm. terveydenhuollon ja kotihoidon palvelujen tuottajat, lääkeyhtiöt ja vakuutuslaitokset.

 

Meluta tarjoaa teknologiankehityspalveluita sensoriteknologioissa ja signaalinkäsittelyssä. Yrityksen erityisosaamista ovat akustiset ja vibroakustiset mittaukset sekä niistä liiketoiminta-arvon tuottaminen algoritmien ja analyysien avulla. Yritys hallitsee myös sulautetun elektroniikan, radioteknologioiden, digitaalielektroniikan ja alhaisten tehonkulutuksen järjestelmien tutkimuksen, suunnittelun ja toteuttamisen.

Skillgrower poistaa oppimisen esteitä huomioimalla jokaisen oppijan henkilökohtaisia tarpeita mm. kasvattamalla oivalluksien määrää opiskelussa, tuomalla merkityksellisyyttä pelillisyyden avulla ja antamalla jokaiselle henkilökohtaisen oppimispolun. Skillgrower on opettajien kehittämä palvelu ja se on suunniteltu toimimaan kaikilla laitteilla, myös älypuhelimilla.

VimAI:n tuote on konenäköön perustuva sisätilapaikannus, jonka avulla voidaan tehdä rakennuksen laajuisia AR-sovelluksia. Järjestelmään voi liittää myös teollisuuslaitoksen virtuaalimallin. VR-AR synkronointi mahdollistaa esimerkiksi huollossa, tarkastuksissa ja suunnittelussa aivan uudenlaiset digitaalisesti tuetut toimintamallit, jotka nopeuttavat ja tehostavat työtä ja minimoivat huoltokatkojen pituuden.

.

.

Kilpailun voittaja palkitaan Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Fibanin (Finnish Business Angels Network) kanssa.

Raati

Raadin puheenjohtajana toimii Finnish Business Angels Network FiBANin hallituksen puheenjohtaja Janne Jormalainen. Raadissa ovat mukana myös bisnesenkeli ja FiBANin hallituksen jäsen Saga Forss, Elkomit ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää, Suomen Robotiikkayhdistys ry:n varapuheenjohtaja ja Yaskawa Finlandin toimitusjohtaja Nina Lehtinen, Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:n hallituksen jäsen Reino Myllymäki, Teknologiateollisuus ry:n kasvuohjelmien päällikkö Piia Simpanen, Teknisen kaupan liiton asiamies Jan Sucksdorff, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä, Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistyksen puheenjohtaja Kalle Tuohimaa ja Automaatioseuran puheenjohtaja Marko Vuorio.