4.5.2022 14:00 - 14:30 · XPlanar · Tutkimus

Ohjelmistokeskeinen automaatio: tulevaisuuden murrosteknologia

Teollisuusautomaation kentällä on tapahtumassa suuri muutos. Ohjelmistokeskeisen, IEC61499-standardiin pohjautuvan automaation hyödyt ovat nyt alleviivatumpia kuin koskaan, sillä kaikki alan toimijat kärsivät teollisuuskomponenttien saatavuusongelmista. Ohjelmistokeskeisen automaation myötä riippuvuus yhdestä tuotteiden tai palveluiden toimittajasta vähenee.
Tilausta ohjelmistokeskeiselle automaatiolle lisää myös digitalisaation kiihtyminen. Digitalisaatio ja datan hyödyntäminen tarjoavat keinoja tuotannon tehokkuuden lisäämiseen. Datan kerääminen ja mittauspisteiden lisääminen tiedon keräämistä varten ei ole ongelma, mutta niiden hallitseminen eri toimijoiden automaatioympäristössä on hankalaa ja jäykkää. Ohjelmistokeskeinen automaatio tuo helpotusta myös teollisuusautomaation osaajapulaan. Mistä on kyse ohjelmistokeskeisessä automaatiossa? Millaisia ratkaisuja on tarjolla ja millaisissa projekteissa sitä hyödynnetään jo nyt? Mistä saadaan ohjelmistokeskeisen automaation osaajia? Vastauksen kuulet puheenvuorossa.
Esiintyjät: Harri Rajaniemi, Sales Director, Industrial Automation, Schneider ja Tuomas Korhonen, Head of Marketing, Sweden, Finland and Baltics, Schneider

  • Aika: 4.5.2022 14:00 - 14:30
  • Paikka: XPlanar
  • Esiintyjät: Harri Rajaniemi, Tuomas Korhonen