Skip to content

Teknologia blogi

 

Teknologian blogi tarjoaa mielenkiintoisia aiheita kaikille teknologian eri osa-alueista kiinnostuneille

SICK – Estä tuotantokoneen tarpeettomat pysähdykset

Nykyään yhä useammat teollisuuden toimijat pyrkivät korvaamaan muovin pahvilla. Koneiden avulla on mahdollista varmistaa, että pahvialustoja on saatavilla nopeasti ja tehokkaasti. Tähän tarkoitukseen käytetään SICKin ratkaisuja, kuten SLT-merkkivaloa, keskipitkän kantaman Dx35-etäisyysanturia ja SIG200-IO Link masteria, joiden älykäs käyttö parantaa tuottavuutta ja auttaa koneen käyttäjiä.

Lue blogi

TECHNIA – Kilpailuetua kestävällä tuotekehityksellä

Turvallisten ja kestävien tuotteiden suunnittelu edellyttää uutta lähestymistapaa tuotteen elinkaaren hallintaan. Kestävyyden eteen tehtävät toimet eivät rajoitu tuotteen elinkaaren loppupäähän, vaan koko tuotteen elinkaaren ajan kehityksestä valmistukseen ja kunnossapitoon. 

Lue blogi

Teknologia 23 -tapahtumassa asiaa teollisesta skaalauksesta:
Skaalausmalli auttaa idean jalostamisessa ja riskienhallinnassa

Kestävyystoimien merkitys on kirkastunut monilla toimialoilla ilmastokriisin ja luontokadon kiihtymisen myötä, ja erityisesti teollisuudessa niillä on suuri vaikutus uusien ideoiden jalostaminen liiketoiminnallisesti kannattavaan muotoon sekä riskienhallinta.

Lue lisää

Robotiikkaa työn tehostamiseen ja entistä terävämpi konenäkö – miltä tulevaisuus näyttää?

Viimeaikaiset globaalit kriisit, länsimaiden työvoimapula ja kustannusten kiristyminen ovat asioita, joihin robotiikasta löytyy ratkaisuja. Robotiikka ei ole jatkossa vain suurten tuotantolaitosten erikoisuus, vaan se jalkautuu myös tehostamaan pk-sektoria.

Lue blogi

Tekoälyn hyödyntäminen teollisuustuotteissa: syväoppimisella parannettu prosessinvalvonta

Yhdistämällä älykameran ja kehittyneen ”dStudio”-ohjelmistopaketin, SICK pystyy kehittämään tekoälyratkaisuja, jotka tunnistavat esimerkiksi läpinäkyviä objekteja missä tahansa asennossa. Jatkuva oppiminen mahdollistaa erittäin nopeat ja luotettavat tarkastukset tuotantoprosessin aikana.

Lue blogi

Suunnitteletko prosessinohjausjärjestelmän modernisointia? Muista nämä neljä näkökulmaa

Prosessinohjausjärjestelmä on prosessiteollisuuden laitoksen aivot. Sitä kautta ohjataan laitosta ja saadaan näkymä siihen, mitä putkistojen ja säiliöiden sisällä tapahtuu. Prosessinohjausjärjestelmän elinkaari on tyypillisesti pitkä: noin 15−20 vuotta. Kun näin merkittävän laitoksen osan uudistus tulee ajankohtaiseksi, mitä silloin kannattaa huomioida?

Lue blogi

Saatavuushaasteet – toimittajan näkökulma ja miten voimme yhdessä varautua tulevaisuudessa

Pandemian lisäksi 2020-luvun alku jäänee teollisuuden parissa työskentelevien mieleen toisestakin vitsauksesta: eletroniikkakomponenttien pulasta, joka näkyy teollisuudessa tarvittavien komponenttien saatavuusongelmina. Mutta mistä saatavuushaasteet johtuvat ja miten näihin voidaan varautua?

Lue blogi

The Unbroken Digital Thread– Enabled by Modular Architecture

In today’s hyper competitive world, with customers that continuously getting more educated about what they need and want, forces companies to offer an increasingly complex assortment of products and services. However, this diversity can be hard to grasp for customers who wants better and less expensive products. Consequently, to stay competitive companies must continuously improve execution in all areas, for example, Sales, Operations, Engineering and Product Planning. This requires among other things correct master data that is easily accessible along the value chain.

Lue blogi englanniksi

Kunnossapidon kehittyminen tulevaisuudessa nuoremman alanharrastajan silmin

Hieman harmaantunut tukka, rauhallinen luonne, 40 vuotta saman työnantajan palveluksessa, tuntee koneiden sielunelämän läpikotaisin, todellinen konekuiskaaja. Tällainen kuva piirtyi mieleeni, kun pohdin vanhan liiton kunnossapidon huippuosaajaa.

Lue blogi

Pitääkö modernisaatioprojektin läpiviennin olla yhtä ikävää kuin hammaslääkärillä käynnin?

Automaatiojärjestelmä – teollisuuslaitoksen aivot – on tärkein yksittäinen tekijä laitoksen tehokkaalle toiminnalle. On erittäin tärkeää, että automaatiojärjestelmä toimii tehokkaasti, turvallisesti ja luotettavasti. Järjestelmän on oltava avoin sekä mahdollistettava tiedon keruu kaikista – usein erilaisista – prosessissa käytetyistä järjestelmistä.

LUE BLOGI

Teknologiaosaajia tarvitaan

Ihmiskunta on jälleen kerran suuren haasteen edessä. Tällä kertaa syynä ovat ilmaston lämpeneminen ja tarve siirtyä nopealla aikataululla kohti hiilidioksidivapaata energiajärjestelmää. Fossiilisen energian tuotannosta ja käytöstä vapautuvat kasvihuonekaasut rajoittavat lämpösäteilyä maan ilmakehästä avaruuteen, jonka seurauksena ilmaston ja merien lämpötilat nousevat.

LUE BLOGI