Skip to content

Teknologia 23
Startup-kilpailu

Startup-yrityksille suunnattu kilpailu järjestetään Teknologia 23 -tapahtumassa Messukeskuksessa!

Tutustu startup-alueeseen

Onko sinulla hallussasi seuraava teknologia-alan menestystarina?

Kilpailun pääpalkintona on Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 € voittosumma. 

Teknologia -tapahtuman kolmatta kertaa järjestettävä startup-kilpailu hakee nyt vuoden 2023 lupaavimpia ja potentiaalisimpia teknologia-alan kasvuyrityksiä. Palkinnon voi saada merkittävästä, luovasta ja kekseliäästä teknologia-alan ratkaisusta, joka voi olla esimerkiksi uusi kaupallinen tuote, menetelmä tai sovellus.

Palkinnon tarkoituksena on nostaa esille uusia ja merkittäviä ratkaisuja teknologian alalla. Suomen Messusäätiö rahoittaa kilpailua 10 000 euron summalla.

Kilpailu järjestetään yhteistyössä FIBAN:n (Finnish Business Angels Network) kanssa, joka on Euroopan suurimpia bisnesenkeliverkostoja, jossa on jäsenenä yli 670 sijoittajaa.

Kilpailun kulku

Huom! Ilmoittautuminen  kilpailuun on päättynyt.

Raati valitsee seuraavaksi ehdotuksista 5–7 parasta ideaa tai ratkaisua, jotka etenevät tapahtumassa järjestettävään pitchaus-kilpailuun. Raati tekee valintansa pitchaus-esitysten perusteella.

Raati

Startup-kilpailun raati koostuu monipuolisesti teknologia-alan asiantuntijaorganisaatioiden edustajista.

Antti Lehtimäki (FIBAN)
Elina Koivumäki (FIBAN)
Veli-Matti Kankaanpää (ELKOMIT ry)
Ossi Ojainmaa (Finnish Fluid Power Association ry)
Nina Lehtinen (Suomen Robotiikkayhdistys ry)
Jan Sucksdorff (Teknisen Kaupan Liitto)
Erkki Mäkelä (Promaint ry)
Marko Vuorio (Automaatioseura)
Jouni Partanen (FIRPA)
Tatiana Pospelova (Women in Tech)
Päivi Brunou (METSTA)

Startup-kisa | Hall of Fame

2022 voittaja – Hidas (Greenele Oy)

 

Teknologia 22 -tapahtuman startup-kilpailun voitti sähköautojen latausratkaisuja tarjoava Hidas (Greenele Oy), joka on kehittänyt pilvipohjaisen pienitehoisen Type 2 sähköautojen latausaseman.

Tutustu voittajaan

2019 voittaja – Skillgrower Oy

 

Vuonna 2019 järjestetyn kilpailun voitti Skillgrower Oy, joka on kehittänyt kouluille oppimisen esteitä poistavan ja kaikilla päätelaitteilla toimivan matematiikan oppimisjärjestelmän.

Tutustu voittajaan

Tutustu Teknologia 22 startup-kilpailun finalisteihin

Katso vuoden 2022 finaali

Ai2Ai Oy

on kehittänyt Pall0 interaktiivisen sensorin käyttötarkoituksiin, joissa älypuhelin tai VR-lasit eivät ole käyttökelpoisia. Käyttäjällä on mahdollisuus pelata, oppia ja vuorovaikuttaa ilman ruutua. Tuote innostaa ohjelmointitaitojen opiskeluun ja liikkumaan. Se tuo robotit ihmisen kanssa toimiviksi apuvälineiksi.

AISpotter Oy:n

tuote on Automated Video Highlight Service. Integroitu palvelu tarjoaa reaaliaikaisen videoanalyysin ja videoleikkeen mistä tahansa videosisällöstä. Tekniikka löytää ja paikantaa tarkasti halutut, ennalta määritetyt tapahtumat ja luo videon kohokohdat muutamassa sekunnissa.

Biovaaka

tekee ruokahävikin seurannasta ja vähentämisestä helppoa ja käytännöllistä ammattikeittiöissä ja ravintoloissa. Uudet analytiikkatyökalut kehittävät toimintaa ja vähentävät ruokahävikkiä jopa 50 %, mikä säästää rahaa ja vähentää ympäristövaikutuksia.

Bloft Design Lab

kehittää kierrätysratkaisua, joka perustuu yrityksen Bloft Mk2 -3D-suurtulostimeen. Kooltaan Suomen suurimmalla tulostimella voidaan valmistaa uusia kappaleita ilman kalliita muotteja tai työkaluja. Sen avulla voidaan myös kierrättää kovamuovijäte, joka nykyisin päätyy sekajätteen mukana polttoon.

CelLife

-mittausmenetelmä saa kaiken irti litiumioniakuista. Ratkaisuilla käyttöiän lopussa olevia Li-ion-akkuja voidaan käyttää uudelleen uusissa sovelluksissa ja merkittäviä sähköjätemääriä voidaan estää. Esimerkiksi sähköautojen akkuja voidaan käyttää verkkoenergian varastoissa tai sähköpyörissä.

Forciot

on kehittänyt painon muutoksiin perustuvan järjestelmän, jonka avulla voi seurata ja optimoida varastotasoa, kaupintavarastoja ja saada arvokasta reaaliaikaista dataa täyttöasteen muutoksista. FORCIOT® SKID järjestelmä on ratkaisu niiden tuotteiden varastonhallintaan, joita ei ole mahdollista laskea kappaleissa.

Hidas (Greenele Oy)

on kehittänyt pilvipohjaisen pienitehoisen Type 2 sähköautojen latausaseman. Ratkaisussa hyödynnetään olemassa olevaa infrastruktuuria, johon kuuluu myös tunnistautuminen, mittarointi, laskutus, kuormanhallinta ja paljon muuta.

Yhteistyössä