Skip to content

Teknologia 23
Startup-kilpailu

Startup-yrityksille suunnattu kilpailu järjestetään Teknologia 23 -tapahtumassa Messukeskuksessa!

Tutustu startup-alueeseen

Tutustu Teknologia 23 startup-kilpailun finalisteihin

Coldins

Coldins on kehittänyt ainutlaatuisen patentoidun eristysratkaisun, jonka avulla voidaan säästää 10–25 % jäähdytykseen käytettävästä sähköstä. Maailmanlaajuisesti sähköisten LVI-järjestelmien käyttö muodostaa 10–20 % kaikesta rakennuksissa käytetystä sähköstä. Jokainen säästetty 10 % vastaa 5 kertaa Suomen kaltaisen maan tuotantokapasiteettia. Ratkaisun avulla on mm. mahdollista rakentaa paremmin, tuottaa vähemmän CO2-päästöjä sekä säästää virtaa ja materiaalia.

Datafarm

Datafarm on kansainvälistymiseen ja merkittävään kasvuun lähivuosina tähtäävä yritys, jonka osaamisessa yhdistyvät data, AI ja ESG. Yritys tuottaa analytiikkapalveluita ja datakonsultaatiota ja keskittyy pääasiassa Data Farm eRating -nimiseen tuotteeseen ja sen jatkokehitykseen. Tuote on automatisoitu raportointiratkaisu, joka tuottaa kuukausittain päivittyvän tilannekuvan yrityksen tai yhteisön hiilijalanjäljestä. Tuotekehitys on matkalla kohti mahdollisimman automatisoitua ESG-raportointialustaa.

Finnadvance

Finnadvancen tavoitteena on mullistaa lääkekehitystä. Yrityksen patentoitua alustaa kehitetään ennustamaan tarkasti ihmisten reaktioita, mikä vähentää kustannuksia ja kehitysaikaa. Eettinen, tehokas ja kustannustehokas tekniikka vähentää muovin ja biologisen materiaalin kulutusta ja tasoittaa tietä yksilölliselle lääketieteelle, turvallisemmille lääkkeille ja kestävälle tulevaisuudelle lääkkeissä. 

Nelinor

Nelinor on kehittänyt maailman ensimmäisen smart-kotiakkujärjestelmän. Grid Battery mahdollistaa energiankulutuksen optimoinnin vihreämmän energian käyttöä varten. Järjestelmä seuraa spot-hintoja ja sopeutuu käyttäjän kulutustapoihin auttaen säästämään energiaa ja rahaa sekä edistäen samalla ympäristöystävällisempää elämäntapaa.

Onit Sport

Onit Sport on kehittänyt lasten ja nuorten psyykkisen valmennuksen tueksi innovatiivisen SKILLS –mobiilisovelluksen, joka toimii lasten ja nuorten mielen taitojen vahvistajana. Lasten ja nuorten hyvinvointi ja monipuoliset mielen taidot ovat kestävän tulevaisuuden perusta. Sovelluksen avulla on helpompi käsitellä voittoja ja tappioita niin pelikentillä kuin elämässä yleensäkin. Kertyvän hyvinvointidatan avulla kehitetään toimintakulttuuria, joka keskittyy taitojen vahvistamiseen.

VitalSigns

VitalSignsin tavoitteena on virtaviivaistaa potilaan hoitoaikoja ja parantaa diagnostista tarkkuutta. VitalSignsin kehittämä seuraavan sukupolven lääkinnällinen laite pystyy samanaikaisesti havaitsemaan ja analysoimaan useita biosignaaleja samalla kun se dokumentoi tulokset automaattisesti ja ehdottaa diagnoosia lääkäreille. Laitetta, sen sovellusta ja tekoälypohjaista analyysiä voivat käyttää myös esimerkiksi kuluttajat kotona, telelääketieteen alustat sekä eläinlääketiede. 

Onko sinulla hallussasi seuraava teknologia-alan menestystarina?

Kilpailun pääpalkintona on Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 € voittosumma. 

Teknologia -tapahtuman kolmatta kertaa järjestettävä startup-kilpailu hakee nyt vuoden 2023 lupaavimpia ja potentiaalisimpia teknologia-alan kasvuyrityksiä. Palkinnon voi saada merkittävästä, luovasta ja kekseliäästä teknologia-alan ratkaisusta, joka voi olla esimerkiksi uusi kaupallinen tuote, menetelmä tai sovellus.

Palkinnon tarkoituksena on nostaa esille uusia ja merkittäviä ratkaisuja teknologian alalla. Suomen Messusäätiö rahoittaa kilpailua 10 000 euron summalla.

Kilpailu järjestetään yhteistyössä FIBAN:n (Finnish Business Angels Network) kanssa, joka on Euroopan suurimpia bisnesenkeliverkostoja, jossa on jäsenenä yli 670 sijoittajaa.

Kilpailun kulku

Huom! Ilmoittautuminen  kilpailuun on päättynyt.

Raati valitsee seuraavaksi ehdotuksista 5–7 parasta ideaa tai ratkaisua, jotka etenevät tapahtumassa järjestettävään pitchaus-kilpailuun. Raati tekee valintansa pitchaus-esitysten perusteella.

Pitchaus-finaali järjestetään keskiviikkona 8.11. klo 14.30–15.30 MXSystem-lavalla, ja palkinto jaetaan samana iltana Teknologia Partyssa noin klo 19.15. 

Raati

Startup-kilpailun raati koostuu monipuolisesti teknologia-alan asiantuntijaorganisaatioiden edustajista.

Antti Lehtimäki (FIBAN)
Elina Koivumäki (FIBAN)
Veli-Matti Kankaanpää (ELKOMIT ry)
Ossi Ojainmaa (Finnish Fluid Power Association ry)
Nina Lehtinen (Suomen Robotiikkayhdistys ry)
Jan Sucksdorff (Teknisen Kaupan Liitto)
Erkki Mäkelä (Promaint ry)
Marko Vuorio (Automaatioseura)
Jouni Partanen (FIRPA)
Tatiana Pospelova (Women in Tech)
Päivi Brunou (METSTA)

Startup-kisa | Hall of Fame

2022 voittaja – Hidas (Greenele Oy)

 

Teknologia 22 -tapahtuman startup-kilpailun voitti sähköautojen latausratkaisuja tarjoava Hidas (Greenele Oy), joka on kehittänyt pilvipohjaisen pienitehoisen Type 2 sähköautojen latausaseman.

Tutustu voittajaan

2019 voittaja – Skillgrower Oy

 

Vuonna 2019 järjestetyn kilpailun voitti Skillgrower Oy, joka on kehittänyt kouluille oppimisen esteitä poistavan ja kaikilla päätelaitteilla toimivan matematiikan oppimisjärjestelmän.

Tutustu voittajaan

Yhteistyössä