Skip to content

Teknologia Startup-kilpailu

Startup-yrityksille suunnatun kilpailun ilmoittautuminen on päättynyt ja finalistit valittu!

Startup-kilpailu järjestetään 4.5. klo 15-16 Teknologia 2022 -tapahtuman XPlanar-lavalla. Palkinto jaetaan samana päivänä klo 19.15 Teknologia Partyssa.

Teknologia 2022 startup-kilpailun finalistit

 • Ai2Ai Oy on kehittänyt Pall0 interaktiivisen sensorin käyttötarkoituksiin, joissa älypuhelin tai VR-lasit eivät ole käyttökelpoisia. Käyttäjällä on mahdollisuus pelata, oppia ja vuorovaikuttaa ilman ruutua. Tuote innostaa ohjelmointitaitojen opiskeluun ja liikkumaan. Se tuo robotit ihmisen kanssa toimiviksi apuvälineiksi.
 • AISpotter Oy:n tuote on Automated Video Highlight Service. Integroitu palvelu tarjoaa reaaliaikaisen videoanalyysin ja videoleikkeen mistä tahansa videosisällöstä. Tekniikka löytää ja paikantaa tarkasti halutut, ennalta määritetyt tapahtumat ja luo videon kohokohdat muutamassa sekunnissa.
 • Biovaaka tekee ruokahävikin seurannasta ja vähentämisestä helppoa ja käytännöllistä ammattikeittiöissä ja ravintoloissa. Uudet analytiikkatyökalut kehittävät toimintaa ja vähentävät ruokahävikkiä jopa 50 %, mikä säästää rahaa ja vähentää ympäristövaikutuksia.
 • Bloft Design Lab kehittää kierrätysratkaisua, joka perustuu yrityksen Bloft Mk2 -3D-suurtulostimeen. Kooltaan Suomen suurimmalla tulostimella voidaan valmistaa uusia kappaleita ilman kalliita muotteja tai työkaluja. Sen avulla voidaan myös kierrättää kovamuovijäte, joka nykyisin päätyy sekajätteen mukana polttoon.
 • CelLife-mittausmenetelmä saa kaiken irti litiumioniakuista. Ratkaisuilla käyttöiän lopussa olevia Li-ion-akkuja voidaan käyttää uudelleen uusissa sovelluksissa ja merkittäviä sähköjätemääriä voidaan estää. Esimerkiksi sähköautojen akkuja voidaan käyttää verkkoenergian varastoissa tai sähköpyörissä.
 • Forciot on kehittänyt painon muutoksiin perustuvan järjestelmän, jonka avulla voi seurata ja optimoida varastotasoa, kaupintavarastoja ja saada arvokasta reaaliaikaista dataa täyttöasteen muutoksista. FORCIOT® SKID järjestelmä on ratkaisu niiden tuotteiden varastonhallintaan, joita ei ole mahdollista laskea kappaleissa.
 • Hidas (Greenele Oy) on kehittänyt pilvipohjaisen pienitehoisen Type 2 sähköautojen latausaseman. Ratkaisussa hyödynnetään olemassa olevaa infrastruktuuria, johon kuuluu myös tunnistautuminen, mittarointi, laskutus, kuormanhallinta ja paljon muuta.

Teknologia 22 startup-kilpailu

Teknologia -tapahtuman toista kertaa järjestettävä startup-kilpailu hakee nyt vuoden 2021 sekä 2022 lupaavimpia ja potentiaalisimpia teknologia-alan kasvuyrityksiä. Palkinnon voi saada merkittävästä, luovasta ja kekseliäästä teknologia-alan ratkaisusta, joka voi olla esimerkiksi uusi kaupallinen tuote, menetelmä tai sovellus.

Palkinnon tarkoituksena on nostaa esille uusia ja merkittäviä ratkaisuja teknologian alalla. Suomen Messusäätiö rahoittaa kilpailua 20 000 euron summalla. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Fibanin (Finnish Business Angels Network) kanssa, joka on Euroopan suurimpia bisnesenkeliverkostoja, jossa on jäsenenä yli 670 sijoittajaa.

Kilpailun kulku

Deadlinen päätyttyä raati valitsee ehdotuksista 5–7 parasta ideaa tai ratkaisua, jotka etenevät tapahtumassa järjestettävään pitchaus-kilpailuun 4.5. klo 15-16 XPlanar-lavalla. Raati tekee valintansa pitchaus-esitysten perusteella.

Palkinnot jaetaan Teknologia Partyssa.

Raati

 

Startup-kilpailun raatiin kuuluvat

 • Annukka Mickelsson, FiBANin hallituksen puheenjohtaja
 • Saga Forss, FiBANin hallituksen jäsen
 • Veli-Matti Kankaanpää, Elkomit ry:n toimitusjohtaja
 • Tapio Lehti, Finnish Fluid Power Association ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Norrhydro Group Oyj hallituksen jäsen
 • Jyrki Latokartano, Suomen Robotiikkayhdistys ry:n puheenjohtaja ja Tampereen yliopiston projektipäällikkö
 • Jan Sucksdorff, Teknisen kaupan liiton asiamies
 • Jaakko Tennilä, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n toiminnanjohtaja
 • Katja Toropainen, Inklusiiv-hankkeen perustaja
 • Marko Vuorio, Suomen Automaatioseura ry:n toiminnanjohtaja
 • Janne Mustonen, Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:n toimitusjohtaja

2019 voittaja – Skillgrower Oy

 

Vuonna 2019 järjestetyn kilpailun voitti Skillgrower Oy, joka on kehittänyt kouluille oppimisen esteitä poistavan ja kaikilla päätelaitteilla toimivan matematiikan oppimisjärjestelmän.

Katso edelliskerran finalistit

Tutustu Skillgroweriin

Yhteistyössä