Skip to content

Amazing Robots – Ällistyttävät robotit

Kilpailu korkeakoulujoukkueille. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ilmoittautuminen ja säännöt

Ällistyttävät robotit – kilpailu korkeakoulujen joukkueille

Kilpailussa halutaan nostaa esille uusin tekniikka ja luovuus. Kilpailun tarkoitus on kasvattaa erityisesti tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn näkyvyyttä ja kiinnostavuutta Suomessa sekä kannustaa opiskelijoita ennakkoluulottomasti yhdistämään eri alojen osaamista. Viesti on myös teollisuudelle: Uudet teknologiat tulee ennakkoluulottomasti ottaa käyttöön niin tuotteissa kuin tuotannossakin.

”Tehtävänä on luoda robotti, joka tekee jotain kiinnostavaa. Tiimien tehtävänä on määrittää mikä tekee robotista kiinnostavan. Tarkoituksena on antaa luovuuden ja teknisten taitojen lentää!”

Yleiskuvaus

Tehtävänä on tehdä robotti, joka tekee jotain mielenkiintoista. Mitä se tekee, on tekijöiden keksittävä. Tarkoitus on antaa luovuuden ja teknisten taitojen kukkia. Rajoituksia on annettu vähän ja vapautta paljon.

Kilpailu on tarkoitettu yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Kilpailuryhmän jäsenten tulee olla oppilaitoksen opiskelijoita kilpailupäivänä. Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä. Samasta oppilaitoksesta saa osallistua kilpailuun useita joukkueita. Kilpailu järjestetään Teknologia -tapahtuman yhteydessä Messukeskuksessa.

Arviointi

Kisan arvioinnissa huomioidaan:

  1. Robotin liikkuminen tai eleet
  2. Robotin visuaalisuus
  3. Robotin äänimaailma
  4. Robotin tekninen haastavuus ja toteutus
  5. Robotin aktiivisten osien toimiminen yhteen
  6. Robotin reagoiminen ympäristöönsä (ymmärtääkö eleitä, puhetta, reagoiko soitettavaan
    musiikkiin, yleisöön tms.).

Näiden lisäksi arviointiin vaikuttaa itse idea ja kuinka hyvin kokonaisuus toteuttaa sen. Myös robotin esittely otetaan huomioon arvostelussa.

Tuomaristoon kuuluu eri alojen asiantuntijoita. Pääpalkinto kilpailussa on 10 000 €.

Kilpailun järjestää Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura yhteistyössä Mikrobitti-lehden ja Suomen Messujen kanssa.

SÄÄNNÖT Lue lisää

 

Amazing Robots Contest