Skip to content

Amazing Robots – Ällistyttävät robotit

Sekä teknistä osaamista että luovuutta vaativa Amazing Robots -kilpailun semifinaali järjestetään Teknologia 23 -tapahtuman yhteydessä 7.11.2023! Finaali kilpaillaan 9.11.2023.

Ilmoittautuminen ja säännöt

Ällistyttävät robotit | Amazing Robots

 

Amazing Robots on kilpailu kaikille joukkueille, jossa halutaan nostaa esille uusin tekniikka ja luovuus.

 

Kilpailun tarkoitus on kasvattaa erityisesti tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn näkyvyyttä ja kiinnostavuutta Suomessa sekä kannustaa ennakkoluulottomasti yhdistämään eri alojen osaamista. Viesti on myös teollisuudelle: uudet teknologiat tulee ennakkoluulottomasti ottaa käyttöön niin tuotteissa kuin tuotannossakin.

Kilpailun pääpalkinto on 10 000 €

”Tehtävänä on luoda robotti, joka tekee jotain kiinnostavaa. Tiimien tehtävänä on määrittää mikä tekee robotista kiinnostavan. Tarkoituksena on antaa luovuuden ja teknisten taitojen lentää!”

Yleiskuvaus

Ällistyttävät robotit / Amazing Robots -kilpailussa tehtävänä on tehdä robotti, joka tekee jotain mielenkiintoista. Mitä se tekee, on tekijöiden keksittävä. Tarkoitus on antaa luovuuden ja teknisten taitojen kukkia. Rajoituksia on annettu vähän ja vapautta paljon.

Kilpailuryhmän maksimikoko on 8 henkilöä. 

Kilpailun semifinaali järjestetään Teknologia 23 -tapahtuman Tulevaisuuden työnantaja -opiskelijapäivän yhteydessä Messukeskuksessa tiistaina 7.11.2023. Finaali kilpaillaan torstaina 9.11.2023.

Arviointi

Kisan arvioinnissa huomioidaan:

  1. Robotin liikkuminen tai eleet
  2. Robotin visuaalisuus
  3. Robotin äänimaailma
  4. Robotin tekninen haastavuus ja toteutus
  5. Robotin aktiivisten osien toimiminen yhteen
  6. Robotin reagoiminen ympäristöönsä (ymmärtääkö eleitä, puhetta, reagoiko soitettavaan
    musiikkiin, yleisöön tms.).

Näiden lisäksi arviointiin vaikuttaa itse idea ja kuinka hyvin kokonaisuus toteuttaa sen. Myös robotin esittely otetaan huomioon arvostelussa.

Tuomaristoon kuuluu eri alojen asiantuntijoita. Kilpailun järjestää Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura yhteistyössä Mikrobitti-lehden ja Suomen Messujen kanssa.

Tunnelmia edellisestä kilpailusta

Kilpailu järjestettiin Teknologia 22 -tapahtuman yhteydessä.