Skip to content

Teknologia 23 -tapahtumassa asiaa teollisesta skaalauksesta:
Skaalausmalli auttaa idean jalostamisessa ja riskienhallinnassa

Kestävyystoimien merkitys on kirkastunut monilla toimialoilla ilmastokriisin ja luontokadon kiihtymisen myötä, ja erityisesti teollisuudessa niillä on suuri vaikutus uusien ideoiden jalostaminen liiketoiminnallisesti kannattavaan muotoon sekä riskienhallinta. Nämä yhdistyvät teollisen skaalauksen mallissa, johon voi tutustua Teknologia 23 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.    

”Scale upin” eli skaalauksen tavoitteena on uusien ideoiden kehittäminen kaupalliseen laajuuteen saakka. Elomatic on suunnitellut skaalausmallin erityisesti teollisille startupeille, mutta se soveltuu skaalauksen avuksi myös vakiintuneille teollisille toimijoille.    

”Vihreä siirtymä ja biodiversiteetin turvaaminen vaativat meiltä toimenpiteitä, joilla teollisesta toiminnasta saadaan kestävämpää. Tarvitsemme uutta näkemystä ja tuoreita ajatuksia, mutta hyväkään idea ei sellaisenaan kanna pitkälle, vaan se on pystyttävä skaalaamaan kannattavaksi teolliseksi toiminnaksi. Tässä avuksi tulee skaalausmalli: se tekee skaalaamisesta hallitumpaa ja helpottaa hankkeen riskienhallintaa”, toteaa Elomaticin kehitysjohtaja Teemu Turunen

Monessa tapauksessa toimintaa pyritään laajentamaan monistettavaksi laitoskonseptiksi. Elomatic on tukenut skaalauksessa  muun muassa selluloosakuidun käyttöä tekstiiliteollisuuden tarpeisiin kehittänyttä Spinnovaa.

”Skaalausprosessi voidaan jakaa kolmeen päävaiheeseen: idean jalostamiseen, teknologisten ratkaisujen ja konseptien kehittämiseen ja teollisen mittakaavan kaupallistamiseen. Ensin ideaa on jalostettava esimerkiksi laboratoriotutkimuksien tai teknisten simulointien avulla. Tästä edetään potentiaalisimpien konseptien kanssa tyypillisesti demolaitokseen ja teknologiaratkaisujen määrittämiseen. Lopulta kehitys jatkuu kohti täyden mittakaavan laitosta, joka on parhaassa tapauksessa monistettavissa”, Turunen kertoo. 

Teemu Turusen puheenvuoro ”Ideasta monistettavaksi tuotantolaitokseksi – skaalausmalli teollisten hankkeiden edistämiseen” on Teknologia 23 -tapahtumassa keskiviikkona 8.11. klo 11.30.

Tutustu yritykseen

Teolliset startupit ovat vahvasti mukana Teknologia 23 -tapahtumassa

Startupeihin voi tutustua Teknologia-tapahtuman startup-alueella, johon voivat hakea mukaan tietyt kriteerit täyttävät startup-yritykset. Osallistuminen on valituille yrityksille maksutonta. Lisätietoja startup-alueesta: https://teknologia.messukeskus.com/startup-alue/.  

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös startup-kilpailun finaali. Pitchauskilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 10 000 euron palkinnolla. Finalistit esitellään tapahtuman nettisivuilla lokakuun aikana.    

Teknologia 23 -tapahtuman näyttelyssä on mukana yhteensä yli 400 näytteilleasettajaa. Se huipentuu iltajuhlaan keskiviikkona 8.11., jossa esiintyy muun muassa laulaja Erika Vikman. Koko ohjelma julkaistaan syyskuun alussa nettisivuilla www.teknologia23.fi

www.teknologia23.fi | #teknologia23

Teknologia 23 – Transforming The Industrial Landscape

Teknologia-tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023 samaan aikaan kyberturvallisuusalan Cyber Security Nordicin kanssa. Tapahtuma koostuu useista osa-alueista, joita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakentaminen, kunnossapito, robotiikka, ICT ja 3D.