Skip to content

Tekoälyn hyödyntäminen teollisuustuotteissa: syväoppimisella parannettu prosessinvalvonta

Tutustu aiheeseen

Yhdistämällä älykameran ja kehittyneen ”dStudio”-ohjelmistopaketin, SICK pystyy kehittämään tekoälyratkaisuja, jotka tunnistavat esimerkiksi läpinäkyviä objekteja missä tahansa asennossa. Jatkuva oppiminen mahdollistaa erittäin nopeat ja luotettavat tarkastukset tuotantoprosessin aikana.

 

Yksi merkittävä käyttökohde on laadunvalvonta, jossa jokainen tuotantoprosessissa valmistettu tuote tarkistetaan. Otetaan esimerkki, jossa pakkaukseen on lisätty annostelulusikka ja sen läsnäolo tulee varmistaa. Tarkastus on aiemmin pitänyt tehdä erikoiskameralla, joka on esimerkiksi laskenut muovilusikan väripikseleitä. Tuotemuutokset ovat tällöin haastavia.

Esimerkiksi uusien, ympäristöystävällisempien materiaalien käyttöönotto voi tuoda mukanaan haasteita, joita perinteinen sensoripohjainen kuvankäsittely ei voi ratkaista.

Syväoppimisen avulla kamera oppii tunnistamaan mittalusikan erilaisissa asennoissa, jopa silloin kun se on läpinäkyvä ja sijoitettu samanväriselle taustalle. Tämän tekniikan avulla kamera voi tarkistaa jokaisen paketin luotettavasti ja virheettömästi. Tekoälyalgoritmit mahdollistavat uusien kuvioiden nopean, luotettavan ja johdonmukaisen tunnistamisen.

Kameratekniikkaa voidaan sopeuttaa helposti uusille tuotteille kouluttamalla neuroverkko uusiin olosuhteisiin. Tämän intuitiivisen käyttöliittymän ansiosta käyttäjän ei tarvitse olla tekoälyn tai kuvankäsittelyn asiantuntija.

Jos kamera tunnistaa, että annostelulusikkaa ei ole, järjestelmä pysähtyy automaattisesti. Kun puuttuva lusikka on lisätty, kameran ohjelmisto tunnistaa tämän ja sallii järjestelmän jatkamisen ilman manuaalista uudelleenkäynnistystä.

 

 

 

Tähän ja muihin tekoälyratkaisuihin voit tutustua SICKin messuosastolla 6B48. Tervetuloa!

Lisätietoja tekoälyratkaisusta:

Sami Lehtonen

sami.lehtonen@sick.fi

Puh. 040 900 8041

Tutustu yritykseen